BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, April 18, 2010

big gurlz dOnt cry....


Dalam ak nk cuba lupakan pkara2 y tjadi ini....msh da lg cite2 berunsur ksedihan y sayup2 tdengar d telinga ak...emm..maybe cite2 tu nk uji kkuatan ak...big gurlz dont cry...u r not crying woman..=).. pape pun ak kna akur ngan realiti sebuah khidupan...bak kata kwn ak..."realiti xseindah fantasi"...jd bsedia dgn pkara y xdsangka...be strong..bbalik pd cite2 sedih tu...kdg2 wat ak bpikir,waktu sdih2 cam ni la manusia akan wat mcm2..adakala nya jalan y dpilih tu jalan y salah...so,kita kna slalu tabah n blajar utk tabah..insyaALLAH kita xkn pilih jln y salah....semua bgantung pd diri kita...

Namun kita kna ingat....setiap y tjadi ada hikmahnya....mungkin ALLAH nk mguji kkuatan kita dan mungkin juga ALLAH mengingatkn kita y tleka...adakalanya kita mlakukan ksalahan tanpa kita sedar....jd,bila ada ksedihan akibat ditinggalkn,mninggalkan,dlukakan,dkecewakan mmg pedih...namun kita kena ingat msh da lg insan2 kt sisi kita y still bg kita smangat...y still syg n hargai kita..dan tu juga mungkin peluang untk kita lebih ingat pada yg MAHA PNCIPTA...ALLAH slalu ada ngan kita dan xkn tinggalkan kita kalau kita xlupakannya..so,apa pun tjadi,sentiasa ingat pada DIA dan big gurlz dont cry..=)

6 comments:

fArrAh nUr AmIrAh said...

yeah.. big girl dont cry..
:))
Allah xkn bg dugaan mlebihi kmmpuan umatNya..
dan Allah juga xkn bg kesedihan yang sedemikian pada hambaNya if hambany xlh nk hadapi ksedihan itu.. apa yang terjadi adalah ketentuan dariNya, dan d'sebalik yang terjadi ad hikmah nya...
kekadang kita meratap bila kita menghadapi masalah bila d'beri dugaan... tapi sampai bila harus meratap..? kekadang kita tak pernah terfikir, kenapa Allah memberi dugaan sebegini kepada kita... if tak ada dugaan sebegitu, kita takkan sekuat hari ini... dugaan akn sntse datang dan pergi... b'sedia m'hadapi dugaan... jangan mengalah... jgn jdi perempuan yang yang lemah.. jadilah perempuan yang kuat dan tabah m'hadapi sgla dugaan dan cabaran... yakin pd diri yakin pada Allah... yakin pada takdir.. akn ad bhgia, akn ad kgmbiraan tuk kita nanti.... ap2 pn yang t'jadi.., kuat yaa.. ;)) sabarlah dlm m'hdapi smua ini..... ;)

miza_misza said...

thankz...=).cma kdg2 rsa sdih ni dtg..
tp msa akan mgubah sglnya kn...=)

fArrAh nUr AmIrAh said...

ramai yang cakap masa yang akan mengubah segalanya..
yaa.. memang betol masa yang akan mengubah segalanya..
tapi sampai bila kita nak tunggu semua ni bubah??
sebanarnya, semuanya bergantung pada diri kita sendiri..
samapai bila kita nak meratap..
jangan biarkan masa tuk ubah segalanya...
biar kita yang mengubah segalanya.....
hanya kita yang mampu mengubah nasib kita...
kalau terjatuh, bangun kembali...
jangan jadi insan yang lemah...
harus kuat... ajar diri kita untuk kuat....
memang kekadang kita tewas ngan perasaan kita..
tapi kita harus ingat, biar kita yang kawal perasaan
bukan perasaan yang kawal kita... ;)
jadi kuat ya sayang...
jangan jadi lemah
(xsuke perempuan lemah..n cpat mengalah.. nk sume perempuan jadi kuat)
hehee.. saya faham.. saya mengerti... ap2 boleh kongsi... ;))
hehekss, btw.. slmat bkenalan

Khadijah Zek said...

be strong girl....!!!

miza_misza said...

ami: hihi...slamat bkenalan...=) sy pun xsuka lemah2...n xkn jd lemah...janji!=) walaupun apa jd..smile=)

miza_misza said...

khadijah: yes i am...u know me rite..hihi=)